קמח מלא - קמח ללא גלוטן - קמח קוסמין
איזה קמחים קיימים - איזה סוגי לחם מכינים מהם ומה מיוחד בהם איפה בעולם משתמשים בסוגים האלה
המדפים היום מלאים בסוגי קמחים.
יש לך את כל המבחר שבעולם.
קבלי את חוברת המתכונים שלי
כתובת האי-מייל שלך בטוחה עימי!
לעולם לא אשלח לך ספאם או אתן לאחר לעשות בה שימוש
קמח לבן, קמח תופח, קמח שמרים, קמח כוסמין, קמח מלא, קמח ללא גלוטן, קמח לפסטה…
כל הקמחים הלבנים נטחנים מגרגירי חיטה נטולי סובין ונבט.
גלוטן, חלבון הנוצר כאשר הקמח מתערבב עם מים והופך גמיש ואלסטי מה שאומר שניתן ליצור ממנו משהו שאפשר למתוח לגלגל, לעבד לצורות והכי חשוב להכניס לתוכו אוויר…
בעולם המערבי והמודרני משתמשים בדגן המלא הם קוראים ללחם הלבן לחם פלא – כיוון שהוא לא בריא, פלא שאנשים עוד בחיים.
בכל העולם נערכים מחקרים המגלים שדגנים מלאים מונעים מחלות סרטן , לב וכלי דם אכילה של מנה אחת ביום תמנע מחלות.
לחם ביתי מקמח מלא
לחם מקמח מלא הוא לחם שהקמח שלו מכיל את ארבעת רכיבי דגן חיטה.
יש ארבעה רכיבי דגנים הנקראים נבט מעטפת פנימית ומעטפת חיצונית , זאת בניגוד לגרעינים מעובדים המכילים את אנדוספרם מעטפת פנימית .
הדגן הנפוץ ביותר הוא החיטה אך נפוצים גם מוצרי מזון מלא מדגנים אחרים דוגמת כוסמין , שעורה, שיפון, שיבולת שועל, אורז.
לחם חיטה מלאה עשיר בסיבים תזונתיים בלתי מסיסים הגורמים לשובע.
הוא בדרך כלל משמין פחות מלחם חיטה לבנה.
לחם העשוי מקמח מלא עשיר בנוגדני חמצון, מינרלים וויטמינים.
כשאת מכינה את הלחם הביתי מקמח מלא,
את יכולה להעשיר אותו בחלבון אגוזים, גרעיני חמניה, ירקות ואז הוא הופך למשביע יותר.
מתכון ללחם מקמח מלא
זמן הכנה: ? דק'
?????????????????????????????????
חומרים - לחם מקמח מלא:
- קמח מלא
- 30% קמח לבן
- 2 ביצים
- ¾ כוס סוכר חום
- חצי כוס דבש סילאן
- ¾ כוס שמן
- 3 כפות שמרים
- כף מלח
- 3 כוסות מים פושרים
- יש אפשרות להוסיף אגוזים קצוצים, חמוציות או צימוקים שחורים
- בצל מטוגן
אופן ההכנה - לחם מקמח מלא:
ללוש את הבצק היטב להתפיח ושוב ללוש.
ליצור לחמים עגולים, לחמניות להתפיח שוב על מגש האפיה.
לפזר קמח מעל עד שהבצק יתפח שוב.
בפעם השלישית יש לאפות בחום 180° מעלות כ – 35 דקות.
לישת החומרים יחד יוצרת בצק רך וגמיש.
יש מה שקרא גלוטן בקמח וכשהוא נפגש עם נוזלים הוא הופך לגמיש ונוח לעבודה.
אפייה ללא גלוטן
אפייה ללא גלוטן אפשרית עם מגוון הקמחים שמציע השוק הרחב והשפע שיש במרכולים.
כדי לאפות ללא גלוטן יש להשתמש בכמה קמחים ללא גלוטן.
יש את הקמח קונדיטור, קמח חומוס, קמח תירס וקמח שקדים, שאפשר להתייחס אליהם כמו קמח רגיל בעת האפיה.
ההבדל ביניהם לקמח רגיל: בקמח רגיל המפגש של קמח עם מים ושמרים יוצר בצק גמיש נוח לעבודה ואילו בקמחים שהוזכרו ללא גלוטן אינם יוצרים מצב אלסטי וגמיש.
לחם בריא ללא גלוטן
אני משלבת מספר קמחים: קמח חומוס, קמח טפיוקה, קמח שקדים, קמח אורז מלא ומשפרת את האפיה עם קטסטן גאם.
מי שאוכל לחם ללא גלוטן צריך להחזיק מספר קמחים בבית.
הכנה פשוטה למדיי. אין יותר טוב מלהכין בעצמך.
אנחנו אף פעם לא יודעים אילו חומרים יש בלחם קנוי.
אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא ותמיד יש לחם גם איכותי וגם שמספיק לזמן רב.
קסנטן גאם משפר אפיה יש לו התנהגות כימית בעת הלישה הוא מעניק גמישות דביקות ורכות למוצר במקום הגלוטן שאינו גמיש ורך
מתכון ללחם ללא גלוטן טבעוני
זמן הכנה: ? דק'
חומרים - לחם ללא גלוטן טבעוני:
- ½ 1 כוסות קמח טפיוקה
- 1 כוסות קמח אורז מלא
- חצי כוס קמח שקדים
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות קאסטן גאם
- 1 כפית סודה לשתיה
- 3 כפות שמן זית
- 2 כוסות מים
- 2 כפיות סילאן
- 2 כפיות חומץ תפוחים
- 1 כף טחינה גולמית
אופן ההכנה - לחם ללא גלוטן טבעוני:
בקערה שמים את כל החומרים היבשים והרטובים ולשים הכל יחד עד לקבלת מרקם אחיד.
במידה והמרקם יבש יש להוסיף עוד מעט טחינה גולמית במידה והמרקם רך יש להוסיף קמח חומוס לערבב היטב.
יש לתת לבצק לנוח.
מחלקים את הבצק ל – 3 חלקים כל חלק שמים בתבנית אינגליש קייק משומנת.
משמנים עם מברשת את הלחמים מפזרים גרעיני חמניה, שומשום או קצח ואופים בחום 170° במשך 45 דקות.
לחם ללא גלוטן וללא סוכר
לחם העשוי מקמחים נטולי גלוטן קמחים שאין בהם את החלבון ממשפחת הדגניים כחיטה, שעורה ושיפון הכלוטן מאפשר הדבקה של מרכיבי החיטה והפיכתם לבצק במהלך פעולת הלישה.
לחם מקמח כוסמין מלא
כוסמין הוא זן של חיטה שהיתה יבול מאוד חשוב בימי קדם.
הכוסמין מכיל מגוון רחב של חומרים מזינים כולל פחמימות מורכבות, סוכר, סיבים ממיסים, נתרן, ויטמינים, מינרלים, חומצות, שומן.
הכוסמין הוא מקור טוב לסיבים תזונתיים המסייעים בהורדת הכולסטרול.
לחם מקמח כוסמין מלא מכיל פחמימות מיוחדות בעלות תכונות אנטי דלקתיות התורמות לאריכות ימים על ידי חיזוק העצמות המפרקים והסחוס שלנו.
מתכון לחם כוסמין מלא
זמן הכנה: ? דק'
?????????????????????????????????
חומרים - לחם כוסמין מלא:
- קילו קמח כוסמין
- 2 כפות דבש סילאן
- 2 כפות שמרים
- חצי כוס שמן
- כוס אגוזים קצוצים
- 4 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה - לחם כוסמין מלא:
בקערה שמים את הקמח, דבש, שמן.
בתוספות כמו אגוזים צימוקים שמרים ומים.
אם הבצק יבש יש להוסיף חצי כוס מים פושרים.
להתפיח ללוש ושוב להתפיח.
ליצור צורות ללחם ולהתפיח שוב.
לאפות בחום 170° במשך 50 דקות.
בואי לסדנת אפיית לחמים בבאר שבע בהנחיית אמה זרקא
בסדנת לחמים נלמד להכין כ – 7 סוגי לחמים שונים לחם הית, לחם מקמח מלא מקמח שיפון, לחם מחמצת, פיתות פרנה, לחם ללא גלוטן, לחם מקמח כוסמין, פריקסה כולל סלטים ופוקצ'ות
תגלו כמה פשוט וקל לשמח את בני משפחתכם בשבת , חג ואפילו ארוחת ערב
סדנת לחמים עשירה מאוד 3 וחצי שעות של חגיגה קולינרית מהנה וטעימה
בסדנת לחמים נשתמש המגוון רב של קמחים תלמדו להכיר את סוגי הקמחים והשימוש בהם, אילו קמחים אפשר לערבב בניהם? וממה מורכב כל קמח
סדנאות בישול ואפיה עם אמה זרקא ובית ספר ליצירת הכנסה מהבית בעזרת בישול
לקוחותינו המוסדיים
המשתתפות שלנו מספרות
כרכזת השתלמויות בבאר שבע והנגב בארגון המורים, אני גאה להמליץ על הסדנאות האיכותיות של אמה זרקא המתקיימות בבייתה החמים.
בסדנאות מקנה אמה מיומנויות מקצועיות בתחום הבישול והאפייה: עיוני ומעשי והמשתלמים מכירים מגוון רחב של מתכונים קלאסיים ומודרניים בניחוח בייתי. מדובר בחגיגה קולינארית ותרבותית של מאכלי כלל העדות. השיעורים נעשים בסבלנות ובאווירה נעימה ויצירתית, כאשר כל אחת מתנסה ויוצאת עם מתכון, טועמת ואף לוקחת מאכלים לבייתה. אמה ידועה ברוחב ליבה ובשפע הרב במטבחה ומתמחה בבישול ביתי
עם טיפים לקיצורי דרך לנשים עסוקות כמונו!!!
ממליצה עליה ועל הסדנאות שלה בשמחה!
מגי שלו🥧
הסדנאות של אמה הכי מומלצות!
מניסיון!
אמה מקצועית ובעלת ידע רחב בבישול ובקונדטוריה.
היא משתמשת במגוון רחב של חומרים והמתכונים שלה ברורים וקלים ליישום ובעיקר מאוד מוצלחים.
האווירה השמחה שהיא משרה הופכת כל מפגש לחוויתי ומעורר השראה.
מצרפת תמונות מחלק מהסדנאות שחוויתי.
הכל טעים,
נקי ובשפע.
אודות
המטבח של אמה, ניחוחות של בית הוא בית של לקוחות שנהנים להגשים חלומות.
אוהבת אוכל ואוהבת לארח מאמינה שאוכל הוא הבסיס לעונג לשמחה לאחווה לאחדות שאפשר ליצור בין אנשים המפגש מסביב לשולחן מלא בתוצרים שלכם מוציא אתכם מהשיגרה היומית ונותן לכם חוויה בלתי נשכחת.
אני עובדת עם קהלים רבים העסיקי והפרטי עם נסיון ל 10 שנים. החוויה הקולינרית המשותפת גם בין אנשים שלא ממש מכירים מביאה אותם ליצירת קשרים וקבלת אחד את השני.
תגובות אחרונות