עוגיות מרוקאיות מסורתיות
עוגיות שקדים ובוטנים מרוקאיות
עוגיות שקדים כמה פשוט. עוגיות בוטנים ללקק את האצבעות.
עוגיות שקדים מרוקאיות מתכון
זמן הכנה: ? דק'
חומרים - עוגיות שקדים:
- 4 כוסות שקדים מולבנים (מדידת כוס חד פעמית לשתיה קרה)
- ¼ כפית תמצית שקדים
- כוס סוכר
- 1 כף קמח
- 2 ביצים
- כפית אבקת אפיה
- סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה - עוגיות שקדים:
טוחנים את השקדים פעם אחת,
יש כאלה האוהבים להרגיש מעט את השקד אז לבחירתכם.
אפשר לטחון ממש לאבקה ואפשר יותר גס.
שופכים לקערה.
מוסיפים את הסוכר מערבבים עם כף.
טוחנים את השקדים פעם נוספת אך הפעם עם הסוכר.
שמים את תערובת השקדים עם הסוכר, הטחונים בקערה.
מוסיפים תמצית שקדים, את אבקת האפיה, הקמח.
מערבבים.
מוסיפים את הביצה.
מערבבים היטב עד לקבלת עיסה לא יבשה ולא נוזלית מידי.
אם העיסה יבשה מדיי אני מוסיפה ביצה.
מניחה במקרר כשעה.
בינתיים מניחה עטרות נייר מס' 1.5 במגש.
לאחר שעה, שמה את העיסה בצנטר זילוף בצורת כוכב או פרח.
חשוב שיהיה פתח גדול שהעיסה תצא בקלות.
לזלף על כל עטרה זילוף בצורת פרח. יש כאן עוד תוכן על זילוף, קרא כאן
לא יותר מידי.
קחי בחשבון, שזה תופח מעט.
לפני האפיה לפזר סוכריות צבעוניות.
לאפות בחום 170° כ – 8 דקות.
(חשוב שהתנור יהיה מחומם מראש).
עוגיות בוטנים מרוקאיות מתכון - "פקעות בוטנים"
זמן הכנה: ? דק'
חומרים - עוגיות בוטנים:
- 5 כוסות בוטנים קלויים וקלופים
- 2 כוסות סוכר
- 2 ביצים
- 1 כף קמח מצה. אם אין קמח מצה, אני קולה כף קמח רגיל במחבת
- 1 כפית אבקת אפיה
- ¼ כפית אבקת ציפורן
- ¼ כפית קינמון
- אבקת סוכר
- עטרות נייר גודל 1.5
אופן ההכנה - עוגיות בוטנים:
טוחנים את הבוטנים הקלויים המקולפים פעם אחת.
שמים את הבוטנים בקערה ומוסיפים את הסוכר.
מערבבים היטב.
טוחנים שנית את הבוטנים עם הסוכר.
שמים את התערובת בקערה.
מוסיפים את הקמח מצה, אבקת אפיה, אבקת ציפורן, קינמון.
ומתחילים להוסיף את הביצים כמובן בהדרגה ובזהירות.
חשוב לקבל עיסה גמישה, שאפשר לעבוד איתה ולא עיסה נוזלית לכן לא שמים את שני הביצים ביחד, אלא אחת אחת.
מניחים את העיסה לנוח כרבע שעה.
בנתיים פתחי את עטרות הנייר ושימי את האבקת סוכר בקערית.
צרי כדורים קטנים.
תטבלי אותם באבקת סוכר ושימי בעטרות נייר.
אופים בחום 170° מעלות כ – 8 דקות.
עד אשר את רואה שהעוגיה מתפקעת.
לא לתת לה להתפקע עד הסוף כי אז תאבד מיופיה ותגלוש מהעטרה.
עוגיות בוטנים למימונה או חינה
עוגיות למימונה וחינה מאופיינות ביופיין, בצבעוניות שלהן, בעיצוב שלהן המיוחד והיותן קטנות ואישיות.
העוגיות מסמלות את השמחה היופי והשפע, הן עשויות מחומרי גלם יקרים כמו אגוזים, פיסטוקים, שקדים, תמציות מיוחדות כמו מזהר, תמצית שקדים, תמצית וניל ואפילו מתבלינים כמו צפורן, קינמון לכן העיצוב, הצבע והריח מייחדים אותם לשמחות המרוקאיות
קבלי את חוברת המתכונים שלי
כתובת האי-מייל שלך בטוחה עימי!
לעולם לא אשלח לך ספאם או אתן לאחר לעשות בה שימוש
סהרוני בוטנים בשוקולד
זמן הכנה: ? דק'
חומרים - סהרוני בוטנים בשוקולד:
- 5 כוסות בוטנים קלויים קלופים
- ¼ כפית ציפורן
- ¼ כפית קינמון
- 2 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- שוקולד מריר 100 גר׳
אופן ההכנה - סהרוני בוטנים בשוקולד:
שמים את המים, הסוכר וחתיכת לימון בסיר קטן
ומביאים לרתיחה עד לקבלת סירופ סמיך.
טוחנים את הבוטנים היטב.
מוסיפים את התבלינים מערבבים היטב.
לאחר שהסירופ מוכן והתקרר.
מוסיפים אותו בהדרגה לתערובת הבוטנים, תוך כדי מערבבים ביד עד לקבלת עיסה גמישה ונוחה לעבודה.
יוצרים צורת ירח לא גדול מדי שיהיה אסתטי ובאופן שווה.
מניחים על נייר אפיה משומן מעט.
אם את מתקשה לעבוד עם העיסה תשמני מעט את הידיים.
לאחר שסידרת את חצאי הירח בנייר אפיה הניחי להתקררות ולייבוש אפשר כשלוש שעות.
שימי את השוקולד מריר בשק זילוף והמיסי אותו במיקרו כדקה עד שתיים בפולסים שלא ישרף.
לאחר שאת רואה, שהשוקולד נמס בתוך השק זילוף גיזרי חור קטן מאוד בשק.
זלפי קווים על כל עוגיה או כל מה שעולה לך בדמיון.
שימי שוב להתייבש עד שהשוקולד מתמצק.
סדנת מתוקים מרוקאיים עם מתכונים
סדנת עוגיות מרוקאיות היא חגיגה אמיתית!!!
בסדנה תקבלי את היסודות להכנת עוגיות מרוקאיות אשר יתנו לך את היכולת להתפתח ולפתח עוגיות משלך.
במימונה הקרובה תוכלי להכין עוגיות מרוקאיות, שימלאו את שולחנכם בכל טוב שפע וברכה. בסדנה תקבלי כלים וטיפים איך לעשות זאת יותר פשוט.
את תגלי שזו לא תורה מסיני.
בסדנת עוגיות מרוקאיות תקבלי מתכונים שילוו אותך זמן רב, כך שתוכלי להתגאות בעשייתכם.
כתוב את הכותרת כאן
סדנאות בישול ואפיה עם אמה זרקא ובית ספר ליצירת הכנסה מהבית בעזרת בישול
לקוחותינו המוסדיים
המשתתפות שלנו מספרות
כרכזת השתלמויות בבאר שבע והנגב בארגון המורים, אני גאה להמליץ על הסדנאות האיכותיות של אמה זרקא המתקיימות בבייתה החמים.
בסדנאות מקנה אמה מיומנויות מקצועיות בתחום הבישול והאפייה: עיוני ומעשי והמשתלמים מכירים מגוון רחב של מתכונים קלאסיים ומודרניים בניחוח בייתי. מדובר בחגיגה קולינארית ותרבותית של מאכלי כלל העדות. השיעורים נעשים בסבלנות ובאווירה נעימה ויצירתית, כאשר כל אחת מתנסה ויוצאת עם מתכון, טועמת ואף לוקחת מאכלים לבייתה. אמה ידועה ברוחב ליבה ובשפע הרב במטבחה ומתמחה בבישול ביתי
עם טיפים לקיצורי דרך לנשים עסוקות כמונו!!!
ממליצה עליה ועל הסדנאות שלה בשמחה!
מגי שלו🥧
הסדנאות של אמה הכי מומלצות!
מניסיון!
אמה מקצועית ובעלת ידע רחב בבישול ובקונדטוריה.
היא משתמשת במגוון רחב של חומרים והמתכונים שלה ברורים וקלים ליישום ובעיקר מאוד מוצלחים.
האווירה השמחה שהיא משרה הופכת כל מפגש לחוויתי ומעורר השראה.
מצרפת תמונות מחלק מהסדנאות שחוויתי.
הכל טעים,
נקי ובשפע.
אודות
המטבח של אמה, ניחוחות של בית הוא בית של לקוחות שנהנים להגשים חלומות.
אוהבת אוכל ואוהבת לארח מאמינה שאוכל הוא הבסיס לעונג לשמחה לאחווה לאחדות שאפשר ליצור בין אנשים המפגש מסביב לשולחן מלא בתוצרים שלכם מוציא אתכם מהשיגרה היומית ונותן לכם חוויה בלתי נשכחת.
אני עובדת עם קהלים רבים העסיקי והפרטי עם נסיון ל 10 שנים. החוויה הקולינרית המשותפת גם בין אנשים שלא ממש מכירים מביאה אותם ליצירת קשרים וקבלת אחד את השני.
תגובות אחרונות