עוגיות ארוכות להגשה יחד עם תה
עוגיות מרוקאיות פריכות - הכנה קלה במכונה
העוגיות האהובות על כולם, עוגיות של אחר הצהריים עם נס, תה הכי פשוטות להכנה, אפשר להכין אותם גם עם הילדים תעסוקה מצויינת לכל המשפחה.
מכונת הבשר של סבתא שימשה לא רק לטחינת בשר, אלא גם לעיבוד הבצק וקבלת הצורה הארוכה המקווקות מעל.
ההבדל העיקרי בין טחינת בשר לקבלת צורת העוגה הארוכה הוא החלק של הפיה החיצונית המולבשת במברגה של המכונה. כדי ליצור בזמן הטחינה שבלולי בשר מלבישים למברגה רק את החלק העגול עם החורים ואילו לעוגייה מרוקאית מבריגים את החלק שיוצר את צורת העוגיה המקווקות.
היום ניתן להשיג מכונות לעוגיות מרוקאיות עם כל חלקי הצורות.
הכנת הבצק לעוגיות ביתיות פשוט למדיי.
ערבוב החומרים יכול להתבצע על ידי לישה ביד או במיקסר – למי שקשה.
מתקבל בצק רך ונעים לעבודה.
קבלי את חוברת המתכונים שלי
כתובת האי-מייל שלך בטוחה עימי!
לעולם לא אשלח לך ספאם או אתן לאחר לעשות בה שימוש
עוגיות מרוקאיות פריכות שמכינים בבית הרבה יותר טעימות, פריכות ומריחות טוב.
לא פעם אנו מתעצלים מתפתים לקנות את קופסת העוגיות שיהיה לנו משהו עם הקפה רק שמיד מרגישים בהבדל בטעם בפריכות ובריח.
עוגיות מרוקאיות פריכות ואמיתיות הן עוגיות שאי אפשר להפסיק לאכול אותן!
שילוב חומרי הגלם יחד הם אלה שנותנים את הפריכות.
כדי לשמור עליהן טריות לאורך זמן חשוב לסגור אותן בקופסה הרמטית ופשוט תהנו.
עוגיות מכונה מרוקאיות הכנת הבצק
הכנת בצק לעוגיות מרוקאיות פשוט וקל!
חשוב להתחיל עם החומרים הנוזליים ואז בהדרגה להוסיף את החומרים היבשים.
העוגיות יכולות להיות פרווה או חלביות, בדרך כלל מכינים אותן פרווה כדי לא להרגיש מוגבלים להגיש אותם עם התה כמובן לאנשים המפרידים בין בשר לחלב.
החומרים הם לגמרי בסיסיים.
זמן הכנה: 45 דק'
חומרים - עוגיות מרוקאיות:
- 4 ביצים
- 1 כוס שמן
- 100 גר' מחמאה רכה
- ½1 כוסות סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 אפיה
- 1 סוכר וניל
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס סומסום
- 7 כוסות קמח
אופן ההכנה - עוגיות מרוקאיות:
ללוש את החומרים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
חשוב שהבצק לא יהיה יבש מידי ולא רך מידי!!!
בצק שאת מרגישה שאת יכולה לעבוד איתו ולא מתאמצת מידי ללוש אותו.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו למנוחה כ – 30 דקות.
אחרי שלשנו את הבצק, הנחנו אותו במנוחה,
הגיע הרגע להכניס את הבצק למכונה ולעבודה.
כפי שהסברתי לך מרכיבים לגוף המכונה את כל החלקים וכמובן שמים לב לחלק של המכונה בחזית. מבריגים את החלק של העוגיות היוצר צורה של עוגיה ארוכה מקווקות.
חשוב לייצב את המכונה על השיש, כך שבשעת עבודה המכונה לא תזוז דבר, שעלול להקשות עלינו את העבודה.
אחרי שווידאנו שהרכבנו נכון את המכונה ושהיא עומדת יציב על השיש / שולחן אפשר להתחיל לעבוד…
מחלקים את הבצק ל – 8 חלקים.
מייצרים כדורים לא גדולים כך שתוכלו להכניס למכונה.
נותנים לחיצה עם האצבעות על הבצק.
דוחסים אותו פנימה.
אל חשש על האצבעות – זה לא מג׳ימיקס תוך כדי סובבו את הידית עד שתראו שהבצק יוצא.
שימו לב, אתם קובעים את אורך העוגיה בדרך כלל 4 ס״מ.
מניחים על מגש אפיה מרופד בנייר אפיה.
אופי בחום 180° מעלות 30 – 25 דקות.
סדנאות בישול ואפיה עם אמה זרקא ובית ספר ליצירת הכנסה מהבית בעזרת בישול
לקוחותינו המוסדיים
המשתתפות שלנו מספרות
כרכזת השתלמויות בבאר שבע והנגב בארגון המורים, אני גאה להמליץ על הסדנאות האיכותיות של אמה זרקא המתקיימות בבייתה החמים.
בסדנאות מקנה אמה מיומנויות מקצועיות בתחום הבישול והאפייה: עיוני ומעשי והמשתלמים מכירים מגוון רחב של מתכונים קלאסיים ומודרניים בניחוח בייתי. מדובר בחגיגה קולינארית ותרבותית של מאכלי כלל העדות. השיעורים נעשים בסבלנות ובאווירה נעימה ויצירתית, כאשר כל אחת מתנסה ויוצאת עם מתכון, טועמת ואף לוקחת מאכלים לבייתה. אמה ידועה ברוחב ליבה ובשפע הרב במטבחה ומתמחה בבישול ביתי
עם טיפים לקיצורי דרך לנשים עסוקות כמונו!!!
ממליצה עליה ועל הסדנאות שלה בשמחה!
מגי שלו🥧
הסדנאות של אמה הכי מומלצות!
מניסיון!
אמה מקצועית ובעלת ידע רחב בבישול ובקונדטוריה.
היא משתמשת במגוון רחב של חומרים והמתכונים שלה ברורים וקלים ליישום ובעיקר מאוד מוצלחים.
האווירה השמחה שהיא משרה הופכת כל מפגש לחוויתי ומעורר השראה.
מצרפת תמונות מחלק מהסדנאות שחוויתי.
הכל טעים,
נקי ובשפע.
אודות
המטבח של אמה, ניחוחות של בית הוא בית של לקוחות שנהנים להגשים חלומות.
אוהבת אוכל ואוהבת לארח מאמינה שאוכל הוא הבסיס לעונג לשמחה לאחווה לאחדות שאפשר ליצור בין אנשים המפגש מסביב לשולחן מלא בתוצרים שלכם מוציא אתכם מהשיגרה היומית ונותן לכם חוויה בלתי נשכחת.
אני עובדת עם קהלים רבים העסיקי והפרטי עם נסיון ל 10 שנים. החוויה הקולינרית המשותפת גם בין אנשים שלא ממש מכירים מביאה אותם ליצירת קשרים וקבלת אחד את השני.
תגובות אחרונות