אמה זרקא מספרת את הסודות של הבישולים המרוקאיים
מה מאפיין את הבישול המרוקאי
הבישול המרוקאי ושל כל עדות צפון אפריקה מאופיין בעושר הטעמים ומגוון הצבעים, התבלינים ולא פחות – מורכבות ההכנה.
בשל הטעמים והמגוון הרחב שיש לעדות הללו להציע.. נראה כי רוב העם למד לבשל אוכל מזרחי כולל יוצאי אירופה כולם למדו לדבר באותה שפה. כולם אוכלים קוסקוס, בשרים מבושלים בסגנון מזרחי, עוגיות מרוקאיות, מופלטה, ספינז', פריקסה ואת כולם זה משמח כאחד.
מה שמיוחד בבישול מרוקאי, טוניסאי, טריפוליטאי, אלג'ירי..
הוא שיש תבשילים זהים רק השמות שונים ״אותה גברת בשינוי אדרת״.
למשל מפרום טריפוליטאי, מחשי, בולט, טוניסאי, קעבורה, כפרים בתוניס ועוד… הדגים ביום שישי דג מרוקאי, חריימה, קציצות דגים, מזוזין ועוד מיני מאכלים. למעשה קיבוץ הגלויות העשיר מאוד את המטבח הישראלי בטעמים, תבלינים, אפשרויות בישול ואירוח וכולם התקבלו אצל כולם במטבח באהבה וגאווה.
התבלינים שעושים את האוכל המרוקאי ראסהאל חנות תערובת תבלינים הכוללת בתוכה אגוז מוסקט משייה, פלפל שחור…
קבלי את חוברת המתכונים שלי
כתובת האי-מייל שלך בטוחה עימי!
לעולם לא אשלח לך ספאם או אתן לאחר לעשות בה שימוש
תבלינים בהם משתמשים בבישול מרוקאי
התבלינים הבולטים בבישול מרוקאי, טוניסאי וטריפולטאי:
ראס אל חנות – זהו תערובת של מגוון תבלינים המכילים אגוז מוסקט, כמון, פלפל שחור ועוד. מתאים לקציצות במיוחד.
אני אוהבת להשתמש לבישול בשר באגוז מוסקט, כמון, פלפל שחור.
הזעפרן הנחשב לתבלין יקר מאוד אפשר להשתמש בו למאכלי בשר, אורז.
קורקוקום הידוע בסגולותיו מככב במטבח המזרחי מוסיפים אותו לדג, לקציצות, למרקים, לקדרות ועוד…
קרוויה תבלין – שזה זרעי אניס טחונים משתמשים לתיבול סלטים.
האוכל מקבל צבע טעם וגוון גם מהירק שמוסיפים לאוכל כמו נענע, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק ועוד…
קינמון וציפורן טחון מתאים גם לתיבול עוגיות מרוקאיות.
זמן הבישול שמאפיין את התבשילים המרוקאיים
אין זמן בישול קבוע. לכל מאכל מהמטבח המרוקאי יש את הזמן בישול שלו.
אי אפשר להשוות זמן בישול של דג אל זמן בישול של קדירה או של צלי בשר.
דג – חשוב שזמן הבישול של דג לא יעלה על 20 דקות, אחרת אנו מייבשים את הדג.
צלי בשר – לא פחות משעתיים כדי לקבל בשר נימוח.
קדירה – כמובן על אש נמוכה כשעתיים לא פחות.
קוסקוס – בישול בשלבים, יש שלבי אידוי שהם משמעותיים לקבלת קוסקוס אמיתי.
קציצות עם ירק – חשוב לבשל את הירק או הרוטב ואז לזרוק את הקציצות פנימה כי זמן בישול הקציצות הוא קצר יחסית לירק.
צורת ההגשה של תבשילים מרוקאיים
בדרך כלל את המאכלים הגישו בטאז׳ינים. אך עם הקדמה של היום והכלים המעוצבים עם השפע שיש בעולם מספק לנו עוד אפשרויות.
כל אחד יכול לברוח עם הדמיון שלו ולעצב את השולחן בין המזרח למערב ולשלב בין השניים וכמובן להכניס אותנטיות לשולחן.
עריכת השולחן מאוד משמעותית עבור עדות המזרח.
חייבים לראות מגוון רב של סלטים מבושלים שמסמל בעינם את השפע והמגוון בארוחה לצד לחם בית.
ארוחת הערב של שישי מוגשת בדרך כלל בשלבים.
הסלטים כבר מוגשים ומקשטים את השולחן בצבעוניות ובמגוון.
כמובן שהשולחן ערוך כביום חג.
לאחר התפילה מוגשת המנה הראשונה שהיא בדרך כלל דגים חריפים.
לאחר שכולם סיימו מגישים את המנה השנייה לא לפני שצלחות הדגים והסכום פונו מהשולחן ושוב עורכים צלחות וסכום למנה השניה, שהיא בדרך כלל בשרית עם תוספות.
הארוחה יכולה להימשך זמן רב כי זה בדיוק הזמן שכולם מעבירים חוויות, שעברו כל השבוע וכמובן הכל בהומור ובאווירה טובה.
בישול מרוקאי של אמא
לבישול המרוקאי של אמא אין תחליף.
האיכות והטעמים מלווים אותך מהילדות ועד יומך האחרון.
אלה הטעמים שאתה מכיר ולאורך השנים אתה מנסה את כל הווריאציות עד שאתה מגלה את הנוסחה של הטעם שליוה אותך.
כך אני מעידה על עצמי בכל אופן… "עד שאני מגיעה למרקם ולטעם שעליו גדלתי אני לא מרפה זה עושה אותי מאושרת!!!"
ומבחינתי להגיע לרמת הבישול של אמא זה הישג עבורי.
השימוש בתבלינים הנכונים, זמן הבישול המתאים הם אלה שעושים את כל האוכל הטעים של אמא וכך אנו לפחות כל אלה שחובבים בישול עושים כשהם מבשלים – הם יודעים איזה טעם צריך להיות לכל תבשיל :*)
שילוב מיוחד של טעמים בבישולים מרוקאיים
ישנם מאכלים שהשילוב בין מלוח למתוק משתלב מצויין כמו:
קוסקוס עם טנזיה.
פסטיה במילוי כבד או בשר עם אבקת סוכר וסילאן מעל.
צלי בשר או כבש עם פירות יבשים.
אלו נחשבים מאכלים חגיגיים ומיוחדים השילוב בין השניים טעים לחייך ומטריף את החושים.
המנות האלה מאוד חגיגיות ומוגשות בדרך כלל בשמחות ובחגים.
סדנת הבישול המרוקאי
סדנת הבישול המרוקאי עשירה ומגוונת בסלטים ובבשרים.
בסדנה נלמד להכין תבשילי קדרות ובשר ממולא בירק, פירות יבשים ועוד מנות בשר חגיגיות המתאימות לשבת או חג וכאן אתן עבורך את האפשרויות הרבות, שרק את צריכה להחליט מה להכין.
בסדנה המרוקאית נלמד מנות ראשונות ועיקריות.
נשתמש במגוון של תבלינים. נציף את הבית בריחות!
נערוך שולחן ונאכל ממה, שהכנתם.
סדנת הבישול המרוקאי היא חגיגה קולינרית עשירה ומגוונת.
סדנאות בישול ואפיה עם אמה זרקא ובית ספר ליצירת הכנסה מהבית בעזרת בישול
לקוחותינו המוסדיים
המשתתפות שלנו מספרות
כרכזת השתלמויות בבאר שבע והנגב בארגון המורים, אני גאה להמליץ על הסדנאות האיכותיות של אמה זרקא המתקיימות בבייתה החמים.
בסדנאות מקנה אמה מיומנויות מקצועיות בתחום הבישול והאפייה: עיוני ומעשי והמשתלמים מכירים מגוון רחב של מתכונים קלאסיים ומודרניים בניחוח בייתי. מדובר בחגיגה קולינארית ותרבותית של מאכלי כלל העדות. השיעורים נעשים בסבלנות ובאווירה נעימה ויצירתית, כאשר כל אחת מתנסה ויוצאת עם מתכון, טועמת ואף לוקחת מאכלים לבייתה. אמה ידועה ברוחב ליבה ובשפע הרב במטבחה ומתמחה בבישול ביתי
עם טיפים לקיצורי דרך לנשים עסוקות כמונו!!!
ממליצה עליה ועל הסדנאות שלה בשמחה!
מגי שלו🥧
הסדנאות של אמה הכי מומלצות!
מניסיון!
אמה מקצועית ובעלת ידע רחב בבישול ובקונדטוריה.
היא משתמשת במגוון רחב של חומרים והמתכונים שלה ברורים וקלים ליישום ובעיקר מאוד מוצלחים.
האווירה השמחה שהיא משרה הופכת כל מפגש לחוויתי ומעורר השראה.
מצרפת תמונות מחלק מהסדנאות שחוויתי.
הכל טעים,
נקי ובשפע.
אודות
המטבח של אמה, ניחוחות של בית הוא בית של לקוחות שנהנים להגשים חלומות.
אוהבת אוכל ואוהבת לארח מאמינה שאוכל הוא הבסיס לעונג לשמחה לאחווה לאחדות שאפשר ליצור בין אנשים המפגש מסביב לשולחן מלא בתוצרים שלכם מוציא אתכם מהשיגרה היומית ונותן לכם חוויה בלתי נשכחת.
אני עובדת עם קהלים רבים העסיקי והפרטי עם נסיון ל 10 שנים. החוויה הקולינרית המשותפת גם בין אנשים שלא ממש מכירים מביאה אותם ליצירת קשרים וקבלת אחד את השני.
תגובות אחרונות