אמה זרקא מעבירה סדנאות בישול של מאכלים מרוקאיים מספרת על האווירה והאוכל
אוכל לשבת באווירת אחדות, ישיבה מסביב לשולחן של כל המשפחה
ההתכנסות הקבועה של כל בני המשפחה משרה אווירה של נחת, משפחתיות.
ארוחת שישי והשבת שאחריה,
אירוע שכולם מחכים לו כדי להיות ביחד.
ברגע זה שוכחים את כל הקשיים שחווינו כל השבוע…
כולם רגועים ומחכים לזה שיתחיל להצחיק אותנו ואז כאן מגלים את הדברים המשותפים של בני המשפחה, תחומי עניין שמצחיקים אותנו, שמעסיקים אותנו.
משתדלים להעביר את החוויות החיוביות ופחות את אלה שהכעיסו והציקו לנו כל השבוע.
קבלי את חוברת המתכונים שלי
כתובת האי-מייל שלך בטוחה עימי!
לעולם לא אשלח לך ספאם או אתן לאחר לעשות בה שימוש
משתדלים דרך המפגש מסביב לשולחן לצבור כוחות ואנרגיות חיוביות לשבוע הבא עלינו לטובה.
האוכל המוגש על השולחן הוא בישול מזרחי מרוקאי טוניסאי.
אוכל של שבת מתובל מזרחי בטעמים שממכרים אותך עד לשבוע הבא
אווירת אחדות
אני מרגישה ביום שישי אווירה חמה.
מקום בו אני יושבת סביב השולחן עם האנשים הקרובים לליבי.
אנשים שאני מרגישה,
שאני יכולה לשתף ברגעים
שמחים,
מרגשים ועוצמתיים.
רגעים שהם פחות.
אנשים שאני סומכת עליהם שיהיו איתי בכל רגע.
שיעשו את זה באהבה
יש משמעות גדולה לישיבה מסביב לשולחן ביום שישי ושבת.
בדיוק בערב שישי המאכלים יוצאים הכי טעימים שבעולם
הדג המרוקאי… הלחם בית… המטבוחה ועוד סלטים זהו אוכל שאנו לא אוכלים בכל ימות השבוע. מה שמייחד את ארוחת שישי ושבת זה… יש באוכל ברכה וטעם טוב.
ביום שישי משתדלים להכין תפריט עשיר יותר, מעניין ומגוון.
מה שאי אפשר להכין באמצע שבוע בשל עבודה וחוסר זמן.
מעשירים את הארוחה בסלטים מבושלים וסלטים ירוקים.
מגישים מנה ראשונה דג עם לחם בית ומנה שניה מגישים עם תוספות.
כך שהארוחה נמשכת מעל שעה.
יש מעין פיצוי על הארוחות המהירות של אמצע שבוע.
אווירה של שישי אחווה וצחוקים
כשמגיע יום שישי יש איזה שהיא הכנה נפשית לארוחת ערב לא פעם אני מתכננת אילו נושאים אעעלה בשולחן כמובן נושאים שיעניינו את בני המשפחה , מה אכין לארוחת ערב כך שכולם יהיו מרוצים ומשתדלת שלא יהיו תקלות כדי שהישיבה מסביב לשולחן תגרום המאה לכולם , אנחנו בדרך כלל ממשיכים לשבת עוד זמן רב אחרי שהארוחה הסתיימה מדברים , צוחקים במיוחד שיש נכדים שממלאים אותך בשמחה כפולה המשפחתיות היא זו שמאחדת ומעצימה אותך כמובן ככל שיושבים זמן רב מתחילים להעביר חוויות ולצחוק על השבוע שעבר עלינו.
האמא היא זאת שעושה את כל האוכל המרוקאי לשבת
המשפחות המסורתיות מתחילים להתארגן לשבת כבר מיום שלישי.
בודקים מי מגיע.
חושבים על תפריט.
עושים קניות כבר ביום רביעי.
מנקים את הבית ביום חמישי ושישי.
מה אמא לא תעשה בשבילנו העיקר שנבוא שבת?! האמהות שלנו התעסקו ותכננו את השבת כל השבוע ו״מי שטורח לשבת אוכל בשבת״.
התפריט של אמא היה בחלקו קבוע ובחלקו השתנה.
דגים, סלטים ולחם בית היו באופן קבוע המנה העיקרית.
השתנתה בכל שבוע כמובן הקינוח… תלוי בעונות השנה.
התה עם העוגיות, עליו כמובן לא מוותרים.
כך האמא מאחדת את המשפחה,
הרי אי אפשר שאמא תטרח לשבת ואנו נאכזב אותה.
בכל משפחה יש את הילדה הזאת שמתחברת לאוכל המרוקאי… יש לה ראייה אחרת משל האמא והיא גם מבשלת לשבת
בתור ילדה תמיד אהבתי את המטבח.
לראות מה סבתא הכינה. לחכות אותה, להמציא מאכלים. לשדרג את מה שאמא וסבתא הכינו והשפני ניסיונות שלי היו אחותי ואחי הקטן. הם תמיד אהבו את מה שהכנתי ובכל יום שהגעתי מבית הספר ביקשו שאכין להם.
לאט לאט למדתי עוד מאמא, שאלתי שאלות. ניסיתי, טעיתי ושוב ניסיתי.
תמיד אהבתי לעזור לאמא לבנות תפריט ביחד איתה.
היא מאוד אהבה, שאני בתמונה.
לאט לאט התחביב הפך למקצוע.
היום אני מעבירה סדנאות ומלמדת את רזי המטבח המזרחי.
יש באתר שלנו מאכלים מרוקאים שמתאימים לשבת, הנה קישורים לעמודים עם מתכונים:
איך אפשר לדבר על מאכלים מרוקאים לשבת בלי לדבר על חלה
ריח הלחם המציף את הבית בניחוח של שישי מכניס את הבית לאווירה.
כולם כבר מחכים שהמגש יצא מהתנור.
כל אחד שעובר בוקע מהחלה ומבלי להרגיש מחסלים חלות ולחמניות ואני מוצאת את עצמי לשה במהירות עוד קילו לפני כניסת שבת.
אי אפשר לעמוד בפיתוי.
מטבח מרוקאי ביום שבת, יש בו בהחלט מגש אפייה עם 5 לחמים שמאמא הכינה שיצאו מהתנור.
לקבלת עוד מתכונים ושיטות לבישול אוכל מרוקאי מזמינה אותך לסדנה:
סדנאות בישול ואפיה עם אמה זרקא ובית ספר ליצירת הכנסה מהבית בעזרת בישול
לקוחותינו המוסדיים
המשתתפות שלנו מספרות
כרכזת השתלמויות בבאר שבע והנגב בארגון המורים, אני גאה להמליץ על הסדנאות האיכותיות של אמה זרקא המתקיימות בבייתה החמים.
בסדנאות מקנה אמה מיומנויות מקצועיות בתחום הבישול והאפייה: עיוני ומעשי והמשתלמים מכירים מגוון רחב של מתכונים קלאסיים ומודרניים בניחוח בייתי. מדובר בחגיגה קולינארית ותרבותית של מאכלי כלל העדות. השיעורים נעשים בסבלנות ובאווירה נעימה ויצירתית, כאשר כל אחת מתנסה ויוצאת עם מתכון, טועמת ואף לוקחת מאכלים לבייתה. אמה ידועה ברוחב ליבה ובשפע הרב במטבחה ומתמחה בבישול ביתי
עם טיפים לקיצורי דרך לנשים עסוקות כמונו!!!
ממליצה עליה ועל הסדנאות שלה בשמחה!
מגי שלו🥧
הסדנאות של אמה הכי מומלצות!
מניסיון!
אמה מקצועית ובעלת ידע רחב בבישול ובקונדטוריה.
היא משתמשת במגוון רחב של חומרים והמתכונים שלה ברורים וקלים ליישום ובעיקר מאוד מוצלחים.
האווירה השמחה שהיא משרה הופכת כל מפגש לחוויתי ומעורר השראה.
מצרפת תמונות מחלק מהסדנאות שחוויתי.
הכל טעים,
נקי ובשפע.
אודות
המטבח של אמה, ניחוחות של בית הוא בית של לקוחות שנהנים להגשים חלומות.
אוהבת אוכל ואוהבת לארח מאמינה שאוכל הוא הבסיס לעונג לשמחה לאחווה לאחדות שאפשר ליצור בין אנשים המפגש מסביב לשולחן מלא בתוצרים שלכם מוציא אתכם מהשיגרה היומית ונותן לכם חוויה בלתי נשכחת.
אני עובדת עם קהלים רבים העסיקי והפרטי עם נסיון ל 10 שנים. החוויה הקולינרית המשותפת גם בין אנשים שלא ממש מכירים מביאה אותם ליצירת קשרים וקבלת אחד את השני.
תגובות אחרונות