מתכון כבש מבושל מרוקאי
איך מתחילים להשתמש בבשר כבר כדי להכין אותו לבישול לפי מתכון מרוקאי
בשר כבש הוא בשר עתיר בשומן ולכם כשאנו בוחרים נתח כבש יש לקנות את הנתחים שיש בהם יותר בשר מאשר שומן כי אחרת נקבל בסיר שכבה לא מבוטלת של שומן!
![](http://cookingworkshop.co.il/wp-content/uploads/2020/03/צלעות-כבש-משובחות-300x300.jpg)
לפני שאני מבשלת את הנתח יש לנקות את החלקים השומניים.
![](http://cookingworkshop.co.il/wp-content/uploads/2020/03/צלעות-כבש-ורוזמרין-300x300.jpg)
מתכון לכבש מרוקאי עם פירות יבשים וערמונים
![כבש מבושל כבש מבושל](http://cookingworkshop.co.il/wp-content/uploads/thumbs/כבש-מבושל-ourzd9a7cjcfgrahbcccut4129ata3jk30bk7s3uxo.jpg)
זמן הכנה: שעתיים
חומרים - כבש מרוקאי:
- 3 כפות שמן
- 1 ק״ג נתחי כבש
- 3 בצלים
- 100 גר׳ שזיפים מיובשים
- 100 גר׳ משמשים מיובשים
- 1 שקית וואקום ערמונים
- כף פפריקה
- כפית מלח
- 2 כפות דבש סילאן
- 3 כוס יין אדום חצי יבש
אופן ההכנה - כבש מרוקאי:
שמים 3 כפות שמן בסיר סוטאז׳.
מחממים מעט ושמים את נתחי הכבש.
צורבים אותם מכל הכיוונים עד שהכבש משנה את צבעו.
מוצאים את הנתחים לצלחת ואז באותו שמן מטגנים את הבצל,
מוסיפים את הסילאן מטגנים עד שהבצל מקבל צבע חום בהיר.
מחזירים את נתחי הכבש לסיר.
שמים פפריקה, מלח, פלפל שחור, כוס יין אדום.
מערבבים היטב את הכל ביחד.
מנמיחים את להבת הגז למינימום ומבשלים כשעה וחצי כאשר הסיר סגור.
מידי פעם מערבבים.
במידה והנוזלים התאדו מוסיפים עוד יין עד לריכוך הבשר.
מוסיפים את הפירות היבשים והערמונים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
לערבב היטב כך שהפירות היבשים יתערבבו היטב עם הבשר.
סך הכל זמן בישול הכבש כשעתיים על להבה נמוכה.
הנוזל הוא היין האדום במידה ומתאדה מוסיפים בהדרגה עד לריכוך הבשר.
ולהגיש!
קבלי את חוברת המתכונים שלי
כתובת האי-מייל שלך בטוחה עימי!
לעולם לא אשלח לך ספאם או אתן לאחר לעשות בה שימוש
מה זה סיר סוטאז׳ ולמה חשוב להכין בו את הכבש המרוקאי!
סיר סוטאז׳ הוא סיר רחב נוח לבישול לאחרונה העברתי את רוב תבשיליי לסיר סוטאז׳ מהסיבה שכל חלקי הכבש או הדג או הבשר או הקציצות מונחים בסיר זה לצד זה ולא זה על זה כאשר החלקים מונחים זה על זה הבישול ארוך יותר ופחות סופג טעמים כאשר החלקים מונחים זה לצד זה החום הוא אחיד והחלקים סופגים את הטעמים.
האם כבש צריך להיות מומלח?!
כבש צריך להיות מומלח ומוכשר כמו כל בשר.
תמיד לשאול את הקצב אם הבשר מוכשר ומומלח אם לא מוכשר תדעו שאתם צריכים להכשיר אותו בבית ולעשות זאת.
אומרים שאם הבשר נצלה על המנגל כלומר בא במגע אש אין צורך בהכשרה אבל אם בבישול אז חובה המלחה והכשרה.
הכשרה של הכבש / או כל בשר
בספר ויקרא פרק יז פס׳ י- יב כתוב:
"הגר בתוכם אשר יאכל כל דם,ונתתי פני בנפש האכלת את הדם,והכרתי אתה מקרב ענה. כי, נפש הבשר בדם הוא ואני נתתיו לכם על המזבח לכפר עלי נפשתיכם. כי הדם הוא בנפש כפר, על כן אמרתי לבני ישראל כל נפש מכם לא תאכל גם. והגר הגר בתוככם לא יאכל דם.״
ניקיון של הבשר כבש והמלחתו
משרים את הבשר במים ומולחים אותו במלח, רוב הדם יוצא מן הבשר ,
והדם הנשאר שוב לא יוצא גם בבישול ולכן הוא ״דם האיברים שלא פירש״, והוא מותר.
כיצד ממליחים בשר?
תחילה שורים את הבשר במים חצי שעה, רוחצים ומשפשפים אותו היטב,
שלא ישאר עליו שום לכלוך או דם.
לאחר ההשריה מסננים אותו כדי שיצא המים מן הבשר .
מולחים את הבשר מכל צידיו במלח עבה.
חשוב לשים אותו במסננת כך שהדם יצא ממנו יטפטף יש להשאירו כשעה
לאחר מכן רוחצים את הדם והמלח, רק לאחר פעולות אלה ניתן להשתמש בבשר.
את המלחת הבשר אפשר לעשות בבית את חלקי הבשר ממלחים במלח עבה ושמים במסננת שמתחת למסננת קערה על מנת שטפטופי הדם לא יפלו לשיש יש להשאיר את הבשר הממולח במסננת כשעה ולאחר מכן לשטוף.
הרתחה לפני
אין להרתיח את הכבש לפני.
תיבול הכבש
![](http://cookingworkshop.co.il/wp-content/uploads/2020/03/כבש-צלוי-300x300.jpg)
כל אדם לפי טעמו ניתן לעשות תיבול מזרחי עם פפריקה, כמון, מלח.
אפשר להוסיף לו תיבול מתקתק עם סילאן קינמון פלפל שחור אגוז מוסקט.
תוספות איתן אפשר לבשל את הכבש - פירות יבשים או ירק שורש
כבש מבושל מרוקאי זה מנה נפלאה
שקל להכין,
גאווה להגיש
והסועדים מלקקים את האצבעות.
תוספת של פירות יבשים מעשיר את הכבש בטעמים ונותן לו טעם מלוח מתקתק.
זוהי מנה שמתאימה לחג!!! את הפירות היבשים מוסיפים רק כ – 30 דקות לפני שמסיימים את הבישול.
את הפירות לא שמים מתחילת הבישול כיוון, שהפירות היבשים עלולים להתפרק בבישול ואז נקבל אותם כמו מחית והם לא ישארו בשלמותם.
תוספת ירקות שורש כמו גזר, בטטה, סלרי תפוא גם הם יבואו בבישול רק לאחר שעה, אחרי שהכבש התרכך. גם הירקות שורש עלולים להתפרק בבישול ארוך מידי.
עוד בשרים שאפשר לבשל עם התוספות האלה
![](http://cookingworkshop.co.il/wp-content/uploads/2020/03/צלי-בשר-וערמונים-1024x576.jpg)
בשרים כמו צלי כתף, שריר, אוסובוקו … בשר מס 6 בשר מס 5 בשר גולש.
אופציה נוספת היא להרתיח את הבשר כשעה וחצי בסיר מלא במים.
מוסיפים עלי דפנה, פלפל שחור גרוס.
לאחר שעה וחצי יש להוציא את הנתח בשר יש לקרר אותו ורק לאחר מכן לפרוס אותו.
סדנאות בישול ואפיה עם אמה זרקא ובית ספר ליצירת הכנסה מהבית בעזרת בישול
לקוחותינו המוסדיים
המשתתפות שלנו מספרות
![](http://cookingworkshop.co.il/wp-content/uploads/2019/08/מגי-שלו-300x300.jpg)
כרכזת השתלמויות בבאר שבע והנגב בארגון המורים, אני גאה להמליץ על הסדנאות האיכותיות של אמה זרקא המתקיימות בבייתה החמים.
בסדנאות מקנה אמה מיומנויות מקצועיות בתחום הבישול והאפייה: עיוני ומעשי והמשתלמים מכירים מגוון רחב של מתכונים קלאסיים ומודרניים בניחוח בייתי. מדובר בחגיגה קולינארית ותרבותית של מאכלי כלל העדות. השיעורים נעשים בסבלנות ובאווירה נעימה ויצירתית, כאשר כל אחת מתנסה ויוצאת עם מתכון, טועמת ואף לוקחת מאכלים לבייתה. אמה ידועה ברוחב ליבה ובשפע הרב במטבחה ומתמחה בבישול ביתי
עם טיפים לקיצורי דרך לנשים עסוקות כמונו!!!
ממליצה עליה ועל הסדנאות שלה בשמחה!
מגי שלו🥧
![](http://cookingworkshop.co.il/wp-content/uploads/2019/08/אורית-שיר-300x300.jpg)
הסדנאות של אמה הכי מומלצות!
מניסיון!
אמה מקצועית ובעלת ידע רחב בבישול ובקונדטוריה.
היא משתמשת במגוון רחב של חומרים והמתכונים שלה ברורים וקלים ליישום ובעיקר מאוד מוצלחים.
האווירה השמחה שהיא משרה הופכת כל מפגש לחוויתי ומעורר השראה.
מצרפת תמונות מחלק מהסדנאות שחוויתי.
הכל טעים,
נקי ובשפע.
אודות
המטבח של אמה, ניחוחות של בית הוא בית של לקוחות שנהנים להגשים חלומות.
אוהבת אוכל ואוהבת לארח מאמינה שאוכל הוא הבסיס לעונג לשמחה לאחווה לאחדות שאפשר ליצור בין אנשים המפגש מסביב לשולחן מלא בתוצרים שלכם מוציא אתכם מהשיגרה היומית ונותן לכם חוויה בלתי נשכחת.
אני עובדת עם קהלים רבים העסיקי והפרטי עם נסיון ל 10 שנים. החוויה הקולינרית המשותפת גם בין אנשים שלא ממש מכירים מביאה אותם ליצירת קשרים וקבלת אחד את השני.
![](http://cookingworkshop.co.il/wp-content/uploads/2020/09/ניחוחות-של-בית-1024x379.jpg)
תגובות אחרונות