אמה זרקא מנחת סדנאות להכנת מאכלים מרוקאיים מספרת על מאכלים מיוחדים לראש השנה
מאכלים מרוקאים מיוחדים המאפיינים את השולחן של ראש השנה
המרוקאים ועדות המזרח חוגגים את החג עם שפע של בשרים ומתוקים.
המאכלים הנראים בדרך כלל בשולחן החג הם הבשרים שאנו לא נאכל אותם כל שבוע ואפילו לא כל חודש כיוון שאלה בשרים הנקראים חלקים פנימיים של הבקר כמו: מוח, ריאות, לשון, בשר ראש, בטן (קרשה) ועוד אלה בשרים עתירי שומן ולא כדאי לאכול אותם בתדירות גבוהה לכן ראש השנה, סוכות, פסח אלה החגים שהדרך כלל ניכר כי משקיעים הן בקנייתם בשל המחיר המופקע והן בדרך בישולם.
קבלי את חוברת המתכונים שלי
כתובת האי-מייל שלך בטוחה עימי!
לעולם לא אשלח לך ספאם או אתן לאחר לעשות בה שימוש
יש מאכלים מרוקאים בשריים אשר מוגשים בראש השנה צריכים טיפול ובישול מיוחד:
הטיפול במוח לפני בישול מצריך עבודה נקיה ומדויקת בשל נקיונו. יש לנקות אותו מהנימים הרבים העוטפים אותו ולבשל אותו בישול עדין כמו שמבשלים דג מרוקאי.
מאכל נוסף הוא הכבש. מבשלים אותו על אש נמוכה כמו קדרה אני מוסיפה לו תבלינים טובים ופירות יבשים, מאפיינת אותו לחג במתיקות מליחות שלו. טעם שאתה מחכה לו פעם בשנה.
איך חגגו את החג במרוקו ובצפון אפריקה
בדרך כלל לא היו הבדלים מהותיים במנהגי החג בין העדות השונות, תמיד ההכנות לחג נעשות שבועיים לפני, הבית עובר התחדשות, נקיונות הכל מצוחצח לפני.
אצל המרוקאים ועדות המזרח ראש השנה הוא חג של תקוות וסמלים.
תקווה שתהיה שנה טובה, שפע, שיוולד בן בכור, שהיבול יעלה ושהחיים יהיו טובים יותר והכל בעזרתם של תפילות.
גם בגלות ברכו על סמלי החג: הלחם העגול המונח במרכז השולחן מסמל כמובן שנה טובה ומתוקה, גם התפוח עץ הטבול בדבש מסמל תקווה. הרימון מבשר, שירבו זכויותינו כגרגירי הרימון, הסלק שיסתלקו אויבנו, דלעת מבושלת בסוכר מסמלת את שפע הפירות הצפוי לנו. הדג סמל לפוריות וראש דג או ראש הכבש מבטיחים שנהיה לראש ולא לזנב.
מזמינה אתכם להגיב בסוף המאמר, לספר איך אצלכם במשפחה חגגו וחוגגים באופן מיוחד את ראש השנה ואיזה סמלים המשפחה שלכם נוצרת עד היום?
מה הם המאכלים שנמצא בראש השנה אצל מרוקאים?!
בדרך כלל המרוקאים פותחים במנה ראשונה דג מרוקאי, שזהו סמל לפוריות עם לחם בית, סלטים טובים כמו מטבוחה, חצילים בווריאציות שונות, משוויה, סלטים עם מיונז. ואז מוגשת המנה השניה הכוללת כבש מבושל עם פירות יבשים, מוח מבושל, צלי בקר עם פטריות וערמונים.
בתוספות אצל הטוניסאים אפשר למצוא:
פקיילה עם עסבנה
עקוד (חלקי בטן שעברו ניקיון יסודי מבושל עם פפריקה וכמון)
בשר ראש עם חומוס
מוח בקר.
עדות המזרח מבשלים אותם בדרך כלל בחגים בשל היות יוקרתיים עשויים מוצרים יקרים.
המאכלים האלה גם כבדים, שכדאי לאכול אותם בחגים ובאירועים מיוחדים ולא כל הזמן.
אוכל מרוקאי יקר וחגיגי
תבשילי בשר עם כל החלקים הפנימיים לשולחן החגיגי של ראש השנה.
עדות המזרח מאוד אוהבים לבשל את חלקי הפנים של הפרה, המנה הזאת של מעיים ממולאים אהובה במשפחה שלי. הטוניסאים ממלאים את המעיים בבשר בטן, בשר ראש, ובשר ריאות ומבשלים אותו עם הפקילה. הפקילה זה קדרה של עלי סלק שמכינים ממנו תמצית ומבשלים עם בשר בקר ועסבנה שזה מעיים ממולאים.
המרוקאים מבשלים את חלקי הפנים ביחד ברוטב אדום עם פלפל חריף וכמון.
רבים יעידו שזה מעדן. יש המוסיפים לתבשיל חומוס.
הטוניסאים קוראים למאכל הזה עקוד והמרוקאים קוראים לזה קירשה הכוונה בטן אצל רוב עדות המזרח.
המאכלים דומים רק שיש להם שמות אחרים.
מוח חלק בלתי נפרד מהתפריט לראש השנה המרוקאי אני קוראת לזה תבשיל גורמה. צריך לדעת לטפל במוח היטב לפני הבישול כמו כן חשוב לדעת איך לבשל אותו נכון, לתבל נכון כדי שיצא מעדן.
אחד התבשילים שאימי התאמצה מאוד לקנות אותו לחג בשל מחיר הגבוהה לכן עלה על שולחננו אך ורק בראש השנה ופסח. פרוסות לשון עם פטריות ופטרוזיליה קצוצה מעדן. כמובן שצריך לדעת לבשל לשון ולטפל בו. זמן הבישול שלו ארוך. הלשון נחשב למאכל מזרחי ולא לפני הרבה זמן גיליתי שגם חבר העמים מאוד אוהבים לשון.
עוד מתכונים מרוקאים לראש השנה בסדנת מאכלים מרוקאים של אמה זרקא
בסדנת ראש השנה נכין מתכונים מגוונים ועשירים שיכבדו לנו את שולחן החג.
נשלב בין מזרח למערב.
נכין מנת פתיחה
מנה עיקרית
סלטים
לחם ביתי
וקינוח.
את כל המתכונים תקבלו כדי שתוכלו לעבוד בבית ולשמח את בני משפחתכם.
סדנאות בישול ואפיה עם אמה זרקא ובית ספר ליצירת הכנסה מהבית בעזרת בישול
לקוחותינו המוסדיים
המשתתפות שלנו מספרות
כרכזת השתלמויות בבאר שבע והנגב בארגון המורים, אני גאה להמליץ על הסדנאות האיכותיות של אמה זרקא המתקיימות בבייתה החמים.
בסדנאות מקנה אמה מיומנויות מקצועיות בתחום הבישול והאפייה: עיוני ומעשי והמשתלמים מכירים מגוון רחב של מתכונים קלאסיים ומודרניים בניחוח בייתי. מדובר בחגיגה קולינארית ותרבותית של מאכלי כלל העדות. השיעורים נעשים בסבלנות ובאווירה נעימה ויצירתית, כאשר כל אחת מתנסה ויוצאת עם מתכון, טועמת ואף לוקחת מאכלים לבייתה. אמה ידועה ברוחב ליבה ובשפע הרב במטבחה ומתמחה בבישול ביתי
עם טיפים לקיצורי דרך לנשים עסוקות כמונו!!!
ממליצה עליה ועל הסדנאות שלה בשמחה!
מגי שלו🥧
הסדנאות של אמה הכי מומלצות!
מניסיון!
אמה מקצועית ובעלת ידע רחב בבישול ובקונדטוריה.
היא משתמשת במגוון רחב של חומרים והמתכונים שלה ברורים וקלים ליישום ובעיקר מאוד מוצלחים.
האווירה השמחה שהיא משרה הופכת כל מפגש לחוויתי ומעורר השראה.
מצרפת תמונות מחלק מהסדנאות שחוויתי.
הכל טעים,
נקי ובשפע.
אודות
המטבח של אמה, ניחוחות של בית הוא בית של לקוחות שנהנים להגשים חלומות.
אוהבת אוכל ואוהבת לארח מאמינה שאוכל הוא הבסיס לעונג לשמחה לאחווה לאחדות שאפשר ליצור בין אנשים המפגש מסביב לשולחן מלא בתוצרים שלכם מוציא אתכם מהשיגרה היומית ונותן לכם חוויה בלתי נשכחת.
אני עובדת עם קהלים רבים העסיקי והפרטי עם נסיון ל 10 שנים. החוויה הקולינרית המשותפת גם בין אנשים שלא ממש מכירים מביאה אותם ליצירת קשרים וקבלת אחד את השני.
תגובות אחרונות